2010. február 26., péntek

Különleges alakulatok a Cobra hadszervezetében vol 1. Crimson Guard

Minden hadsereg szerves részét képezik a reguláris és ellátó alakulatokon kivül a különleges egységek.
Szerencsére kedvenc Cobra haderőnk sem nélkülözi ezeket sőt igencsak bővelkedik a különleges rendeltetésű alakulatokban.
Ebben a cikksorozatomban ezeket fogom bemutatni sok sok képpel és adattal illusztrálva...
Az első alakulat mi is lehetne más mint a népszerű elit őralakulat a Crimson Guardok.













Cobra Commandernek a kezdetektől fogva szüksége volt egy olyan alakulatra amelyben a lojalitáson és a sokrétű képzettségen kívül a fanatizmus és a Cobra érdekekért való önfeláldozás alapvető erénynek számít. Megalapította tehát a Crimson Guard nevezetű alakulatot amelybe csupa magas intelligenciájú, szupergonosz és magas fájdalomküszöbű katonát verbuvált.A felvételi eljárást és a kiképzést hosszú,kemény és embertpróbáló feladatok sokaságával tűzdelték tele.Fizikai erősítésükön kívül nagy hangsúlyt fektettek a pszichológiai és stressztűrő képességeik megnövelésére is. Azon kevesek akik túlélték a Crimson kiképzés borzalmait megkapják piros egyenruhájukat és beosztják őket valamelyik Crimson alakulatba. A legjobbak pedig idővel pályázhatnak egy magasabbegységbe a Crimson guard Immortalsba amely a parancsnok személyes testőrsége. Szociológiai érdekességként megemlitendő hogy a Crimson Guardok nagy többsége csonka családból származik....Az alakulat parancsnoka Xamot és Tomax de egyéb üzleti elfoglaltságaik miatt a parancsnok közvetlenül vagy Baronessen keresztül is adhat parancsokat a CG-nek. Jól képzett a tiszti állomány is.


"Csupa jóképű srác. Nagy puskával" (Zarana)






Crimson Guard Elit Lövészek

A többi Cobra lalkulathoz képest nagy megbecsülésnek örvendenek.Jól képzettek, lojálisak és ritkán futamodnak meg. Nem biznak senkiben csak egymásban és a parancsnokaikban. Részletes lövészeti, területvédelmi, objektumvédelmi és szabotázs kiképzést kaptak.Általában objektumvédelmi feladatokat látnak el de nagyobb ütközetekben vagy különleges műveletekben rendszeresen bevetik őket. Szabványos egyenruhájuk sötét vörös szinű, rangjelzéseik és diszzsinorjuk ezüst szinű. Arcukat fekete vagy sötétszürke rostély védi. Fegyverzetük egy szuronnyal ellátott Crimson gépkarabély és egy hatlövetű forgótáras Colt pisztoly. Bizonyos zászlóaljainknál előfordul hogy a Crimson karabély hiánya miatt régebben zsákmányolt karabélyokkal szerelték fel a csapatokat.




"Főleg őrszolgálatot látnak el...de bármilyen feladatot sikerrel tudnak ellátni" (Scrap Iron)








Crimson Guard Immortals - A parancsnok személyes testőrsége


Amint már emlitettem a legjobb CG lövészekből idővel Immortal lehet. Csak a legjobb és leghűségesebb lövészeket teljesztik fel tagságra.
Az átvétel után jogi és politikai képzést kapnak hogy fizikai képességeiken kivül eszesebbek is legyenek ellenfeleiknél.
Bármire képesek a parancs teljesitésének érdekében. Egyenruhájuk ugyancsak sötétpiros de mégis teljesen más mint sima lövész társaiknak.
Más a sisakjuk formája és felsőtestüket kemény páncél védi. A fegyverzetük ugyancsak eltérhet. Feladatuktól függően felszerelhetik őket karabéllyal, kézi rakétakilövővel vagy géppisztollyal.


"Mindig számithatok rájuk. Visszavonulás közben is mindig fedeznek" (Cobra Commander)





Crimson Vipers

Rendkivül különleges alakulatról van szó. A Cobra tisztek észlelték hogy jónéhány egyszerű Viper lövész fantasztikusan jó képességekkel rendelkezik ezért áttették őket a Crimson kiképzési programba. Azok a viperák akik elvégezték a Viper és a Crimson kiképzést is könyörtelenek, gátlástalanok és soha nem hátrállnak meg.Lövész, szabotázs,pszichológiai és területvédelmi kiképzésükön kívül megtanitják őket minden Cobra jármű kezelésére és karbantartására is. Létszámuk igen kicsi ezért kizárólag operatív műveleteket hajtanak végre.Fizetésük a többi Cobráéhoz viszonyitva igen jónak mondható. Fegyverzetük jobb mint a Crimson lövészeknek. Távcsővel ellátott AK-103-as gépkarabéllyal és gránátokkal vannak ellátva valamint rajonként egy nehézgéppuskával. Általában igen nehéz feladatokat látnak el ezért megbecsülésük határtalan a Cobra haderőn belül.

"Aki megismeri őket közelebbről általában nem éli meg a másnapot"(Zartan)







Crimson Guard Immortal Páncéloshadosztály tagjai

Minden Motor vagy Track Viper álma hogy egyszer elnyerhesse a felvételt a hadosztályba. A legjobb járművezetőket válogatják ide és az új husoknak igen intenziv kiképzésen kell átesniük. Fizikai felkészitésük hasonlatos a CG lövészekéhez de nekik komoly műszaki ismereteket és minden jármű vezetését is el kell sajátitaniuk. Egyenruhájuk megegyezik a Crimson Guard Immortalokéval de a sötét vörös szin helyett nekik kékes szürke az alapszín. Csak kézifegyverekkel rendelkeznek közvetlenül. Elvezetnek bármilyen Cobra járművet de alapvetően a CAT tankot, HISS III Crimson tankot vagy Ferretet vezetnek.



"A legjobb sofőrök....minden parancsnok őket szeretné " (Tomax)




A Crimson Guard tisztjei

A legrátermettebb CG-kből és Immortalokból idővel CG Commander lehet. Ők irányitják a kiképzéseket, vezetik a csapatokat és napi kapcsolatban állnak a Cobra vezetőkkel. Tisztként átfogó taktikai és stratégiai képességeknek is birtokában kell lenniük.Változatos fegyverzetük lehet. Egyaránt használnak az Incineratoroknál rendszeresitett lángszórókat,Rock Viper gépágyúkat,kézi rakétakilövőket illetve kisebb géppisztolyokat. Egyenruhájuk sötétvörös szinü de eltér a CG egyenruháktól. Mellpáncéljuk fekete, sisakjuk pedig leginkább a Viperekéhez hasonlit.  




"A legképzettebb tisztek a Cobra hadseregben" (Baroness)




Python Guards

Az Operation Dragonfire keretein belül szolgáló Crimson guardokat is érte az a megtiszteltetés hogy Cobra Commander keresztezte őket egy kigyóval.
Ezután új egyenruhát is kaptak ezek a guardok. Fegyverzetük változatlan maradt de fizikai képességeik jelentősen növekedtek.


"Kemény fiúk. Jól teljesítettek a dzsungelben is" (Gnawgahyde)





Crimson Shadow Guards

A CG állományából toborzott kislétszámú objektumvédelmi és testőr alakulat. A fokozottan fontos Cobra tudósok és titkos támaszpontok védelmére használják őket. Magasan képzettek és könyörtelenek. Egyenruhájuk fekete szinű fegyverzetük változatos. Szúró-vágó eszközökön kivül leginkább m-16-os gépkarabélyokat és gránátvetőket használnak.



"Diszkrétek,profik és higgadtan végzik a dolgukat" (Dr.Mindbender)





Crimson Guard Páncéloshadosztály technikai állománya

HISS III

A MARS Corporation által gyártott gyors tankot a Crimsonok is nagy számban alkalmazzák. Megkülönböztetésül piros szinű járműfestést alkalmaznak.
Bármilyen időjárási körülmények között jól teljesit. A Cobra haderő használja is a sivatagoktól kezdve a dzsungelekig mindenhol.
Maga a gép 75 mph/h sebességre képes közúton. páncélzata erős de nem teljesen megfelelően döntött. 2 db 30mm-es automata ágyú a fő fegyverzete.
Mozgásérzékelők, Mikrohullámú radar és jó minőpségű fényforrások vannak beszerelve. Hatótávolsága 275 mérföld Súlya 9,75 tonna


 "Cégem egyik csúcsterméke. Folyamatosan fejlesztjük és egyre halálosabb" (Destro)







ASP

A Crimsonok legfőbb tüzérségi és légvédelmi fegyvere az ASP. Jó páncélátütő képességeinek köszönhetően igen népszerű az egész Cobra haderőben.Szinte minden jelentős csatában vagy objektum védelmében használják.Bármilyen nagyobb járművel vontatható és gyorsan tüzelőállásba helyezhető de általában HISS-el vontatják. 2 db 120mm-es "Elliminator" tipusú ágyúja előtt nincs akadály.Az ágyúk mozgatórendszere igen finom, szervás hidraulikus rendszer ami nagyon jó célzást tesz lehetővé. Éjjellátó és célzókészülékekkel is igen jól el van látva


"Légi és földi célok ellen is tökéletesen megfelelő fegyver"
(Major Bludd)








CAT

A Crimsonok tankja. Átfestett és kiegészitett MOBAT tanknak vehetjük tulajdonképpen. Piros és fekete festésűek is szolgálnak szép számmal a Crimsonoknál. 140 mm-es ágyúja igen pusztitó erővel ruházza fel de ezen kivül egy fedélzeti gépágyút is kapott a gyalogság elleni védekezésre. Közúton 60 mph/h sebességre képes hatótávolsága pedig 300 mérföld. Páncélzata titánium ötvözetből van ami igen ellenálló a lövedékeknek.



"Gyors,határozott, pusztitó fegyver. " (Xamot)







Ferret

Régebben már átfpgóan jellemeztem ezt a járművet. A Crimsonok is előszeretettel alkalmazzák felderitő vagy támogató szerepkörben.






"Szinte bármire jó. Gyors és jó a terepjáró képessége" (Firefly)

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon élveztem a cikk olvasását! Egyszerűen nem lehetett félbe hagyni, ugyanúgy, akárcsak a Hasbro történeténél. Úgy vélem, megtaláltam a kedvenc leendő cikksorozatomat a blogodról :)
    Az összekötő szövegekben a rangsorolás, illetve, hogy kiből lehet CG az saját ötlet, vagy a file cardokról, netán képregény leírásokból származik?

    Üdv: Attila

    VálaszTörlés
  2. Hi

    Köszönöm szépen a dicséretet :)
    Az összekötő szövegek 80% a egy külföldi oldal leirásából származik.Azt forditottam le. A többi "összekötöanyag" saját ötlet. Lehet hogy van közte hülyeség is mert pl a képregényeket nem olvastam de a célom alapvetően a szorakoztatás és a hadszervezési szemlélet átültetése volt a Cobrákra.

    A cikksorozatom folytatódik majd a Grenadierekkel, sarkvidéki csapatokkal,búvárokkal, viperákkal , a cobra tüzérséggel és talán a python partollal :)

    VálaszTörlés
  3. Én is várom már a folytatást.a búvárok és viperák különösen érdekelnének.

    és köszönöm ezt a cikket is.

    VálaszTörlés
  4. Szia Balázs!
    Ez nekem is nagyon bejött! Gi joe-ollógus lettél!
    Én is várom a következő leírást, érdekes! Minél több valóságos adat, annál jobb. A 80% már király!

    VálaszTörlés